Möt Robert Kling

”Jag upplever mina utvecklingsmöjligheter som i princip obegränsade. Det kan i och för sig vara ont om tid ibland, men vi har oftast ett sånt förtroende från kunderna att vi kan utreda och välja ny teknik när vi känner att det passar”

Hej.... vem är du och vad gör du på dagarna?

– Jag är Robert Kling, 41 år, och jag jobbar som DevOps på Portalplus sedan 11 år tillbaka.

Beskriv din utbildning och bakgrund

– En kompis introducerade mig för programmering när jag gick i gymnasiet i slutet av 90-talet. Jag gillade det skarpt och det ledde vidare till studier i Luleå där jag läste till civilingenjör i datateknik. Jag har jobbat som systemutvecklare ända sedan dess.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Den mesta av tiden umgås jag med familjen, det gäller att passa på medans barnen fortfarande är små – tiden går fort! Ett par gånger i veckan kör jag ett träningspass i mitt garagegym för att hålla kroppen igång, i kontrast till allt stillasittande som det ju faktiskt blir i detta yrke. Ibland händer det även att jag sysslar med något hobbyprojekt inom programmering.

Hur kommer det sig att du jobbar på P+?

– Jag jobbade först några månader hos P+ som inhyrd konsult, och insåg snart att jag trivdes väldigt bra. Som tur var så var det ömsesidigt 😊

Vad jobbar du med för dagen / Hur ser en typisk arbetsdag på P+ ut för dig?

– Som DevOps så kan arbetsdagarna vara ganska varierande. Jag jobbar med ett ganska stort system, och vissa dagar handlar det om arkitektur el. programmering, ex. utveckling av en ny funktion, eller förvaltning för att proaktivt förbättra systemet. Andra dagar handlar mest om support och utmaningar inom driften av systemet.

Vad är roligast på jobbet?

När jag får fundera på en ny lösning och påbörja att implementera den.

Vad är det mest intressanta projektet du varit delaktig i på P+?

– Enkelt – det system jag har jobbat med under nästan hela min tid här, i grunden ett transportplaneringssystem. Det har vuxit (och fortsätter att växa) både på bredden och på höjden, så det saknas inte utmaningar eller tillfällen att förnya sig inom teknik!

Hur ser du på framtiden?

– Ja, det kommer inte saknas saker att göra i alla fall.. ibland känns det som att vi ”datafolk” älskar att uppfinna hjulet på nytt.

– Det fungerar utmärkt, vi har alla möjligheter att jobba hemifrån (eller från andra platser/orter) och vara flexibel när det gäller att hämta/lämna barn på skolan.

Vilket är din favoritdel i Azure och varför?

– Azure App Service – så enkelt att få ut en universal applikation som inte kräver att man går via en app store eller installation av något slag.

Vad är din dolda talang/ nånting som andra kanske inte förväntar sig att du kan?

– Dold talang… som alla riktiga programmerare kan jag självklart jonglera!

image of Portal+ member