Möt Mikael Bäckman

"Eftersom Portal+ ingår i en koncern med flera andra bolag så finns det alltid möjlighet att utvecklas åt det håll man själv vill - så jag tycker de ser väldigt goda ut!"

Hej.... vem är du och vad gör du på dagarna?

– Mikael Bäckman, 32 år och bor i Härnösand! Mina dagar fylls av en hel del olika saker som exempelvis att ta fram lösningar åt kunder, att leda utvecklingsteam i sitt vardagliga arbete och att planera PortalPlus totala leverans.

Beskriv din utbildning och bakgrund

– Jag läste till Civilingenjör inom IT och datasäkerhet på Lunds Tekniska Högskola. Läste även Ekonomi på Lunds Universitet i samma veva, men är ett exjobb från att även kunna kalla mig ekonom. Har alltid varit intresserad av teknik och matte och gillat mycket saker samtidigt, så det passade mig rätt bra att kombinera det! Det hjälper mig mycket.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Då hänger jag så mycket som möjligt på golfbanan eller i padelhallen. Utöver det så gillar jag mat - framförallt att äta trevliga saker på restauranger som gärna kombineras med någon resa!

Hur kommer det sig att du jobbar på P+?

– Jag var på ett större företag innan detta - men på något sätt så kände jag att detta passar mig bättre med att ha många saker på gång samtidigt och efter att ha pratat med David och Klas om hur företaget drivs så kändes valet lätt. Och har känts väldigt bra sedan dess!

Vad jobbar du med för dagen / Hur ser en typisk arbetsdag på P+ ut för dig?

– Just nu jobbar jag med ett gäng projekt i olika roller. Jag är lösningsarkitekt, förvaltningsledare och teamledare i det operativa arbetet och det som är gemensamt med alla är att jag får vara med i hela processen. Allt från att komma överens med kunder var vi ska göra till att faktiskt leverera systemen - och leda de som faktiskt utvecklar systemen så vi gör rätt saker i rätt tid till rätt omfattning!

Vad är roligast på jobbet?

Omväxlingen helt klart. Varje dag är unik och jag trivs väldigt bra i att vardagen är i konstant förändring i både vilka kunder man jobbar med och vilka projekttyper vi gör. Vilket är det häftigaste/mest utvecklande/mest intressanta projektet du varit delaktig i på P+? Det finns så många roliga saker jag gjort här genom åren - men det jag speciellt kommer ihåg är hur vi tog fram en IoT-lösning

Hur upplever du dina utvecklingsmöjligheter?

– Eftersom Portal+ ingår i en koncern med flera andra bolag så finns det alltid möjlighet att utvecklas åt det håll man själv vill - så jag tycker de ser väldigt goda ut!

Vad är det mest intressanta projektet du varit delaktig i på P+?

– Det finns så många roliga saker jag gjort här genom åren - men det jag speciellt kommer ihåg är hur vi tog fram en IoT-lösning!

Hur trivs du med att jobba på Portal+?

– Jag trivs som fisken i vattnet. Ett jobb där jag får stort inflytande på vad jag gör på dagarna och korta beslutsvägar - vilket passar mig jättebra då jag gillar att ha högt tempo! Hur ser du på framtiden? Läget just nu är ju absolut lite skakigt - men personligen ser jag fram emot

Saknar du någon resurs/kompetens på P+ i nuläget?

– Jag tycker egentligen vi kan bli fler av alla roller vi har - tycker inte vi saknar någonting konkret men alltid kul med nytt folk och nya insikter!

Hur fungerar det att kombinera familjeliv med arbetet på P+?

– Jag tycker det fungerar kanon. En stor sak på Portal+ är just att man har frihet under ansvar - det spelar inte så stor roll när och var man jobbar så länge man gör jobbet. Det gör att man kan styra sina dagar mycket själv och det passar mig perfekt!

Vilket är din favoritdel i Azure och varför?

– Jag gillar IoT så måste slå ett slag för Stream Analytics som jag tycker är en intressant resurs!

Vad är din dolda talang/ nånting som andra kanske inte förväntar sig att du kan?

– Svår fråga - tror jag är som en öppen bok. Alla vet allt om mig så har nog inga dolda talanger

Favoritämne i skolan?

– Helt klart matte eller fysik

Favoritgodis?

– Sura colaflaskor eller nötkräm. Delad förstaplats!

image of Portal+ member