Möt Lars Lindståhl

"”Roligast på jobbet? Att få lära mig nya saker och lösa problem, man kan aldrig veta för mycket!”

Hej.... vem är du och vad gör du på dagarna?

– Jag är en 41 år ung utvecklare med rötter i Härnösand, som ägnar arbetsdagarna åt att utveckla SharePoint-lösningar åt PortalPlus-kunder. Jag började arbeta med webbutveckling redan i slutet på 90-talet direkt efter gymnasiet men tog ett uppehåll mellan 2001 och 2006 för studier på Mittuniversitetet med sikte på magister- och kandidatexamen inom datateknik. Jag har arbetat som utvecklare sedan dess med stort fokus på SharePoint.

Vad gör du när du inte är på jobbet?

– Tar det så lugnt som möjligt med filmer och TV-serier, matlagning och några biobesök per månad beroende på utbud!

Hur kommer det sig att du jobbar på P+?

– Många av P+ lösningar är inom SharePoint där jag har mångaårig erfarenhet. PortalPlus är nog störst på SharePoint inte bara i Sundsvall men i hela regionen så det kändes inte mer än rätt! Det är dessutom en väldigt trevlig arbetsplats med vad jag anser vara en bra värdegrund.

Vad jobbar du med för dagen / Hur ser en typisk arbetsdag på P+ ut för dig?

– Jag har ett ganska omväxlande arbete med många olika kunder och lösningar. Stort fokus just nu ligger på migrering av de SharePoint-lösningar som SCA nyttjar till nyare versioner av plattformen.

Vad är det mest intressanta projektet du varit delaktig i på P+?

– Förvaltningen av SharePoint-lösningen hos Skistar har varit oerhört givande. Mycket nytt att ta in och intressanta utmaningar att tackla.

Hur ser du på framtiden?

– Framtiden ser ljus ut! Jag uppmuntras till att utvecklas och ges möjlighet att göra det vilket känns både tryggt, roligt och motiverande. Jag stormtrivs på jobbet och ser ofta fram emot arbetsdagen. Bra människor, intressanta uppdrag och en härlig atmosfär, mer kan man inte önska sig!

Hur fungerar det att kombinera familjeliv med arbetet på P+?

– Det fungerar bra, jag tycker det är skönt att ha valfriheten att jobba hemifrån och att arbetstiderna är så pass flexibla.

Favoritämne i skolan?

– Engelska, mest på grund av att jag alltid varit väldigt bra på det. Sedan det examensarbete på C-nivå jag gjorde på universitetet där jag för första gången utvecklade något riktigt stort från början till slut.

Favoritgodis?

– Filidutter!

image of Portal+ member